Blog

μπισκότα με φυστικοβουτυρο και ταχίνι

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβουτυρο και ταχίνι

1 αυγό1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι υγρή βανίλια1/2 φλυτζάνια ταχίνι3 κουταλιές φυστικοβούρο με κακάο1/3 της φλυτζάνας μέλιΕκτέλεσηΧτυπάμε σ ένα μπολ το αυγό.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.Σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε κουταλιές απ το μίγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο,στους 180 βαθμούς,ακριβώς 12 λεπτά.Θα [...]

Περισσότερα...
Μεταξωτά Σουφλίου

Μεταξωτά Σουφλίου, τέχνη και παράδοση

Το Σουφλί είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τα φημισμένα μεταξωτά του. Η μικρή κωμόπολη του Έβρου που βρίσκεται μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχει συνδέσει την ιστορία της και την ανάπτυξη της [...]

Περισσότερα...
Ο ζεόλιθος στην ελιά

Ο ζεόλιθος στην ελιά – Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Εδώ και χιλιάδες χρόνια η ελιά και ο καρπός της είναι μια ζωντανή κληρονομιά, που συνδέεται με την ελληνική ιστορία και με πολλούς τομείς της ζωής μας. Από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστός ο ρόλος [...]

Περισσότερα...
Σαμοθράκη

Σαμοθράκη: Οι 19 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

 Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που είτε το ερωτεύεσαι με το που κατέβεις από το πλοίο, είτε το μισείς κατευθείαν. Εγώ το ερωτεύτηκα.Δώρα Τσαμπάζη Αρκετές φορές που συζητώ με κάποιον για το πόσο λατρεύω τη Σαμοθράκη, [...]

Περισσότερα...
Ζεόλιθος Πετρωτών

Ζεόλιθος στο περιβάλλον

Ζεόλιθος στο περιβάλλονΗ μοναδική σύνθεση του ορυκτού ζεόλιθου του παρέχει σημαντικές φυσικές και χημικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται διαρκώς νέες εφαρμογές για την χρήση του, κατατάσσοντας τον σε ένα από τα πιο χρήσιμα [...]

Περισσότερα...

Λάβαρα: Ένα ηρωικό χωριό στον Έβρο!

Τα Λάβαρα είναι κωμόπολη του Έβρου, πάνω στην εθνική οδό που συνδέει το Σουφλί με το Διδυμότειχο. Το όνομα του το χωριό το πήρε από το Λάβαρο (κυανό με μαύρο σταυρό στη μέση) που σήκωσαν 300 άνδρες στις 2 Μαϊου 1821, [...]

Περισσότερα...
Ελαιοτριβείο Αλέξανδρος

“Ελαιοτριβείο Αλέξανδρος”: 20 χρόνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (video)

"Ελαιοτριβείο Αλέξανδρος": 20 χρόνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι χωρίς ένα μπουκάλι ελαιόλαδο!Μπορεί η γιαγιά που άναβε το καντηλάκι με λάδι να απέχει έτη φωτός από την γκουρμέ σαλάτα που "κολυμπάει" με το αγαπημένο [...]

Περισσότερα...

Χυλοπίτες ζέας με βουβαλίσιο καβουρμά

Υλικά400 γρ. χυλοπίτες Ζεας.150 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς κομμένος σε κυβάκια1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.300 γρ. σάλτσα ντομάτας40γρ βούτυρο30 ml ελαιόλαδο1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένηαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένοΔιαδικασίαΒράζουμε τα ζυμαρικά 2 [...]

Περισσότερα...
κουρκουμίνη

Kουρκουμάς : το μπαχαρικό που θωρακίζει την υγεία

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα. Πιθανώς αναγνωρίζετε την κουρκούμη ως το κύριο μπαχαρικό στο κάρυ. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά [...]

Περισσότερα...
ελληνικός ζεόλιθος

Γενικές πληροφορίες για τον ζεόλιθο. O ελληνικός ζεόλιθος.

Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό, οι οποίες απορροφώνται από [...]

Περισσότερα...