Blog

λουκουμάδες ζέας

Λουκουμάδες Ζέας

Συνταγή για λουκουμάδες ΖέαςΥλικά:200 γρ αλεύρι ζέας50γρ κορν φλαουρ260ml νερό χλιαρό1 φακελάκι μαγιά ξερή1 πρέζα αλάτι1 κ.σ μέλιηλιέλαιο για το τηγάνισμαΓια το σιρόπι:200γρ μέλι50ml νερό1 ξυλάκι κανέλα1 φέτα πορτοκάλι η λεμόνιΕκτέλεση:➢ Βάζουμε όλα τα υλικά [...]

Περισσότερα...
κουρκουμίνη

Kουρκουμάς : το μπαχαρικό που θωρακίζει την υγεία

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα. Πιθανώς αναγνωρίζετε την κουρκούμη ως το κύριο μπαχαρικό στο κάρυ. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά [...]

Περισσότερα...
ελληνικός ζεόλιθος

Γενικές πληροφορίες για τον ζεόλιθο. O ελληνικός ζεόλιθος.

Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό, οι οποίες απορροφώνται από [...]

Περισσότερα...
αμυγδαλέλαιο

To θαυματουργό αμυγδαλέλαιο. Οδηγός χρήσεων

To θαυματουργό αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά, τα νύχια, το δέρμα, τις βλεφαρίδες:Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους KινέζουςΣύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμόΣύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία.Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες [...]

Περισσότερα...
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμάΥλικά1-2 παχουλές φέτες καβουρμά βουβαλίσιο1-2 κουτ. ελαιόλαδο 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε φετάκια1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμέναμπούκοβοελάχιστο αλάτι1 σφηνάκι τσίπουρο2 αυγά ΔιαδικασίαΣε ένα σαγανάκι (ή [...]

Περισσότερα...
σαλάτα με ταχίνι

Πράσινη σαλάτα με ταχίνι, γιαούρτι και παντζάρι

Πράσινη σαλάτα με ταχίνι, γιαούρτι και παντζάριΥλικά1 κούπα μαρούλι1 κούπα σπανάκι1 παντζάρι ψιλοκομμένο2 κουτ. της σούπας ταχίνι 2 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκάλι1 κουτ. της σούπας μουστάρδα2 κουτ, της σούπας ξίδι ΜπαλσάμικοΕκτέλεση:Ανακατεύουμε το μαρούλι, το σπανάκι [...]

Περισσότερα...
ψωμί με αλεύρι Ζέας

Συνταγή για ψωμί με αλεύρι Ζέας

Συνταγή για ψωμί με αλεύρι Ζέας1 κιλό αλεύρι ΖΕΑΠΕΤΡΑ650+ ml νερό1/2 φακελάκι μαγιά2 κ.σ ελαιόλαδο1 κ.γ αλάτι προαιρετικά1 κ.γ μαύρη ζάχαρη ή καλύτερα μέλι που προτείνουμε2 κ.σ ξηρούς καρπούς (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο ή ότι άλλο θέλετε)ΕκτέλεσηΣε ένα [...]

Περισσότερα...

Γιατί στον Έβρο…

Γιατί στον Έβρο...Αγγελική Γιαννακίδου,  Ιδρύτρια & Πρόεδρος Ε.Μ.Θ. Γιατί είναι ένας τόπος ιδανικός να νοιώσεις τη συγκίνηση του περιηγητή ανακαλύπτοντας τα σημάδια της ζωής των ανθρώπων, σε μεγαλιθικούς τάφους και προϊστορικές βραχογραφίες, τύμβους και κάστρα Βυζαντινά, [...]

Περισσότερα...

Εξαιρετικά Εβρίτικα προϊόντα, με ένα κλικ στην πόρτα σας!

Τα Εβρίτικα προϊόντα παραδοσιακά και μοντέρνα έχουν μεγάλη ποικιλία, εξαιρετική ποιότητα και υψηλές προδιαγραφές. Οι Εβρίτες παραγωγοί είτε είναι μεμονωμένα άτομα, μικρές οικοτεχνίες ή αναγνωρισμένες πανελλαδικά η διεθνώς επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αγνές πρώτες ύλες, παραδοσιακές μεθόδους [...]

Περισσότερα...

Τρόποι αποστολής

Οι αποστολές παραδίδονται κατά κανόνα εντός 1-3 ημερών από την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας. Η αποστολή γίνεται με την Speedex.ΈΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΓια παραγγελίες άνω των 50,00€ τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν για όλη την Ελλάδα.Για παραγγελίες κάτω των 50,00€, η χρέωση μεταφορικών είναι 2,40€Εφόσον [...]

Περισσότερα...