Blog

Ο ζεόλιθος στην ελιά

Ο ζεόλιθος στην ελιά – Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Εδώ και χιλιάδες χρόνια η ελιά και ο καρπός της είναι μια ζωντανή κληρονομιά, που συνδέεται με την ελληνική ιστορία και με πολλούς τομείς της ζωής μας. Από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστός ο ρόλος [...]

Περισσότερα...
Σαμοθράκη

Σαμοθράκη: Οι 19 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

  Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που είτε το ερωτεύεσαι με το που κατέβεις από το πλοίο, είτε το μισείς κατευθείαν. Εγώ το ερωτεύτηκα. Δώρα Τσαμπάζη   Αρκετές φορές που συζητώ με κάποιον για το πόσο λατρεύω τη Σαμοθράκη, [...]

Περισσότερα...
Ζεόλιθος Πετρωτών

Ζεόλιθος στο περιβάλλον

Ζεόλιθος στο περιβάλλον Η μοναδική σύνθεση του ορυκτού ζεόλιθου του παρέχει σημαντικές φυσικές και χημικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται διαρκώς νέες εφαρμογές για την χρήση του, κατατάσσοντας τον σε ένα από τα πιο χρήσιμα [...]

Περισσότερα...

Λάβαρα: Ένα ηρωικό χωριό στον Έβρο!

Τα Λάβαρα είναι κωμόπολη του Έβρου, πάνω στην εθνική οδό που συνδέει το Σουφλί με το Διδυμότειχο. Το όνομα του το χωριό το πήρε από το Λάβαρο (κυανό με μαύρο σταυρό στη μέση) που σήκωσαν 300 άνδρες στις 2 Μαϊου 1821, [...]

Περισσότερα...
Ελαιοτριβείο Αλέξανδρος

“Ελαιοτριβείο Αλέξανδρος”: 20 χρόνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (video)

"Ελαιοτριβείο Αλέξανδρος": 20 χρόνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο! Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι χωρίς ένα μπουκάλι ελαιόλαδο! Μπορεί η γιαγιά που άναβε το καντηλάκι με λάδι να απέχει έτη φωτός από την γκουρμέ σαλάτα που "κολυμπάει" με το αγαπημένο [...]

Περισσότερα...

Χυλοπίτες ζέας με βουβαλίσιο καβουρμά

Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες Ζεας. 150 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς κομμένος σε κυβάκια 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. 300 γρ. σάλτσα ντομάτας 40γρ βούτυρο 30 ml ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 [...]

Περισσότερα...
κουρκουμίνη

Kουρκουμάς : το μπαχαρικό που θωρακίζει την υγεία

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα. Πιθανώς αναγνωρίζετε την κουρκούμη ως το κύριο μπαχαρικό στο κάρυ. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά [...]

Περισσότερα...
ελληνικός ζεόλιθος

Γενικές πληροφορίες για τον ζεόλιθο. O ελληνικός ζεόλιθος.

Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό, οι οποίες απορροφώνται από [...]

Περισσότερα...
αμυγδαλέλαιο

To θαυματουργό αμυγδαλέλαιο. Οδηγός χρήσεων

To θαυματουργό αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά, τα νύχια, το δέρμα, τις βλεφαρίδες: Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους Σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό Σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες [...]

Περισσότερα...
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά Υλικά 1-2 παχουλές φέτες καβουρμά βουβαλίσιο 1-2 κουτ. ελαιόλαδο 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε φετάκια 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα μπούκοβο ελάχιστο αλάτι 1 σφηνάκι τσίπουρο 2 αυγά   Διαδικασία Σε ένα σαγανάκι (ή [...]

Περισσότερα...