Blog

Τραχανάς

Τραχανάς: Η ελληνική τροφή που θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση

Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει για την οικογένεια. Αποδεικνύεται όμως, ότι είναι και από τις πιο υγιεινές επιλογές Ο τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και...

Περισσότερα...

Ζεόλιθος και κατοικίδια ζώα

Ο Φυσικός ζεόλιθος παρέχει την πιο φυσική και οικονομική λύση στη διατήρηση ενός υγιεινού και καθαρού περιβάλλοντος για τα κατοικίδια ζώα μας αλλά και συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας τους. Αντικαθιστώντας με ζεόλιθο, σε μορφή χαλικιού...

Περισσότερα...
Κριτσίνια Ζέας

Κριτσίνια Ζέας

( Συνταγή και φωτογραφίες απ την κ Έφη Κασιδα, την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ) 150 γρ. Λάδι150 γρ. Κρασί120 γρ. Νερό1 κουταλάκι αλάτι1 κουταλάκι ζάχαρη2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι σόδα500 με...

Περισσότερα...

Ψωμί Ζέας με Προζύμι

Ψωμί Ζέας με Προζύμι ( Συνταγή και φωτογραφίες απ την κ Έφη Κασιδα, την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ) Το προζύμι Βάζουμε σε ένα βάζο 3 κουταλιές αλεύρι ζέας με 3-4 κουταλιές νερό λίγο χλιαρό. Ανακατεύουμε μέχρι...

Περισσότερα...
χούμους

Χούμους: Ρεβίθια και ταχίνι!

Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Συνήθως ορεκτικό, αλλά και κυρίως γεύμα και μπορεί να συνδυαστεί άψογα με πλειάδα άλλων γεύσεων και πιάτων. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με...

Περισσότερα...

Οι πιο στυλάτοι τρόποι για το δέσιμο μεταξωτού φουλαριού ή μαντηλιού στο λαιμό

Ένα από τα πιο γνωστά αξεσουάρ που μπορούν να μεταμορφώσουν εύκολα και γρήγορα ένα απλό ντύσιμο είναι και το φουλάρι. Χρησιμοποιείται τόσο για να μας προστατεύσει από το κρύο, όπως η πασμίνα, όσο και για να...

Περισσότερα...
Τραχανάς

Ο Τραχανάς της Γεωργίας

για 4 μερίδες 10 κ.σ. Θρακιώτικος Καυτερός Τραχανάς με Προζύμι “ΓΑΙΑ” 1κ.σ. βούτυρο 1 κύβος λαχανικών Αλατοπίπερο Μπούκοβο Σουσάμι Τυρί Κρουτόν από ψωμί Ζέας Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και ένα κύβο λαχανικών....

Περισσότερα...
ελληνικό μετάξι

Το ελληνικό μετάξι από το Σουφλί βγαίνει ξανά στο φως και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Η γενέτειρα του μεταξιού είναι το Σουφλί, η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που το παράγει. Σήμερα στο Σουφλί των 5.000 κατοίκων λειτουργούν δύο βιοτεχνίες παραγωγής οι οποίες εξάγουν σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, Κατάρ και Αμερική. Εκτός από τις παραγγελίες του εξωτερικού,...

Περισσότερα...
Το Δέλτα του Έβρου

Το Δέλτα του Έβρου

304 είδη πουλιών, 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφιβίων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών. Ακόμα, περισσότερα από 350 είδη φυτών στις όχθες του. Είναι το Δέλτα του Έβρου σε αριθμούς και είναι από τις...

Περισσότερα...