Blog

Κορμός Σοκολάτας με Ταχίνι και Μέλι

Υλικά • 200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα • 300 γρ μπισκότα τύπου digestive • 80 γρ καρύδια χοντροκομμένα • 400 γρ ταχίνι  • 200 γρ μέλι • Άχνη για το τέλος Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα αποσύρουμε [...]

Περισσότερα...
Τραχανότο με καβουρμά

Τραχανότο με καβουρμά | Άκης Πετρετζίκης

Ο χειμώνας θέλει τον τραχανό του, θέλει και τον καβουρμά του.... Εδώ μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που συνδυάζει τέλεια τις δυο αυτές θαυμάσιες Θρακιώτικες γεύσεις. Συστατικά 1 λίτρο ζωμό, κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο, [...]

Περισσότερα...
ΣΑΜΥΘΟΣ

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019: Ταχίνι με ελληνικό DNA

Φωτογραφίες: Αγγελος ΓιωτόπουλοςΣτο ακριτικό χωριό Βρυσικά, κοντά στο Διδυμότειχο, ο γεωπόνος Θανάσης Πολυζωΐδης συνεχίζει μια τοπική παράδοση αιώνων. Καλλιεργεί βιολογικά στα ιδιόκτητα κτήματά του το ντόπιο σουσάμι ποικιλίας Έβρου, ένα σουσάμι φυσικώς σκούρο, με ιδιαίτερη νοστιμιά. ΣΑΜΥΘΟΣ Ο [...]

Περισσότερα...

To ψωμί με αλεύρι Ζέας της Γεωργίας

Μια συνταγή για νοστιμότατο ψωμί με αλεύρι Ζέας απ την κουζίνα της Γεωργίας: ΥΛΙΚΑ: 500γρ αλεύρι ζέας ολικής άλεσης ΖΕΑΠΕΤΡΑ 1 φακελάκι ξερή μαγιά. 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.σ. αλεύρι άσπρο 300γρ νερό (2 μέρη κρύο και 1 καυτό) 2 [...]

Περισσότερα...
μπισκότα με φυστικοβουτυρο και ταχίνι

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβουτυρο και ταχίνι

1 αυγό 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι υγρή βανίλια 1/2 φλυτζάνια ταχίνι 3 κουταλιές φυστικοβούρο με κακάο 1/3 της φλυτζάνας μέλι Εκτέλεση Χτυπάμε σ ένα μπολ το αυγό. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε κουταλιές απ το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο,στους 180 βαθμούς,ακριβώς 12 λεπτά. Θα [...]

Περισσότερα...
Μεταξωτά Σουφλίου

Μεταξωτά Σουφλίου, τέχνη και παράδοση

Το Σουφλί είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τα φημισμένα μεταξωτά του. Η μικρή κωμόπολη του Έβρου που βρίσκεται μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχει συνδέσει την ιστορία της και την ανάπτυξη της [...]

Περισσότερα...
Ο ζεόλιθος στην ελιά

Ο ζεόλιθος στην ελιά – Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Εδώ και χιλιάδες χρόνια η ελιά και ο καρπός της είναι μια ζωντανή κληρονομιά, που συνδέεται με την ελληνική ιστορία και με πολλούς τομείς της ζωής μας. Από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστός ο ρόλος [...]

Περισσότερα...
Σαμοθράκη

Σαμοθράκη: Οι 19 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

  Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που είτε το ερωτεύεσαι με το που κατέβεις από το πλοίο, είτε το μισείς κατευθείαν. Εγώ το ερωτεύτηκα. Δώρα Τσαμπάζη   Αρκετές φορές που συζητώ με κάποιον για το πόσο λατρεύω τη Σαμοθράκη, [...]

Περισσότερα...
Ζεόλιθος Πετρωτών

Ζεόλιθος στο περιβάλλον

Ζεόλιθος στο περιβάλλον Η μοναδική σύνθεση του ορυκτού ζεόλιθου του παρέχει σημαντικές φυσικές και χημικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται διαρκώς νέες εφαρμογές για την χρήση του, κατατάσσοντας τον σε ένα από τα πιο χρήσιμα [...]

Περισσότερα...

Λάβαρα: Ένα ηρωικό χωριό στον Έβρο!

Τα Λάβαρα είναι κωμόπολη του Έβρου, πάνω στην εθνική οδό που συνδέει το Σουφλί με το Διδυμότειχο. Το όνομα του το χωριό το πήρε από το Λάβαρο (κυανό με μαύρο σταυρό στη μέση) που σήκωσαν 300 άνδρες στις 2 Μαϊου 1821, [...]

Περισσότερα...