Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά

Υλικά

  • 1-2 παχουλές φέτες καβουρμά βουβαλίσιο
  • 1-2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • μπούκοβο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 2 αυγά

 

Διαδικασία

Σε ένα σαγανάκι (ή τηγανάκι ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τον καβουρμά που τον έχουμε σπάσει λίγο.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρδιστεί ο καβουρμάς για 3-5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μπούκοβο.
Ανακατεύουμε κι ύστερα από ένα λεπτό ρίχνουμε τα αυγά.
Μόλις πήξει το ασπράδι των αυγών, σπάμε με ένα πηρούνι τον κρόκο των αυγών και τον σκορπάμε πάνω από τον καβουρμά.
Αλατοπιπερώνουμε κι ύστερα από 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Πιαστε τώρα και ένα μπουκάλι καλό τσίπουρο και απολαύστε!!!!